dinsdag 25 februari 2014

Plezier en vertier: dinosaurus-zeep!

And now for something completely different: ik maakte onlangs dino-geïnspireerde zeep!

In het teken van ‘Zine-o-Saurus’ (volg ze op facebook!) , een superleuk humoristisch magazinetje over dinosaurussen, maakte ik een partij dino-zeepjes.


Het magazine wordt gemaakt door enkele goede vrienden van me. Het tweede nummer zal hopelijk ergens in maart verschijnen (het eerste is nog steeds verkrijgbaar!). Doe mee aan de wedstrijd die je in het volgende boekje zult vinden: de winnaar krijgt namelijk een zeepje met dino naar keuze!

Stegosaurus, T-rex, triceratops en diplodocus
 Er zijn acht zeepjes verkrijgbaar, met daarop vier soorten dino’s: de stegosaurus, T-rex, triceratops en diplodocus. (op de foto hieronder zie je tien stuks, maar twee ervan zijn al gereserveerd!)



Onder de dino’s vind je de verschillende gesteentelagen terug (of toch een interpretatie van de stratificatie van het Trias – jep, ik heb een beetje research gedaan; het moest toch een béétje kloppen :))


De zeep is gemaakt volgens het basisrecept: olijfolie, kokosolie en geneutraliseerde natriumhydroxide (loog). De kleuren werden gemaakt met paprikapoedermaceraat in zonnebloemolie (het poeder is niet irriterend voor de huid, trouwens) en natuurlijke oxiden (wit, geel, rood, groen). Om in de aardse, groene sferen te blijven, koos ik een subtiele houtachtige geur: een blend van etherische cederhout-olie en parfumolie van vetiver en sandelhout. Vitamine E-olie werd gebruikt als natuurlijk bewaarmiddel.


Een heel plezant zeepje dus! Ik heb gemerkt dat kinderen (en ook grotere kinderen) er direct zot van zijn :)

Let wel: het is nog steeds zeep, dus zorg ervoor dat het niet in de oogjes terechtkomt. Het kan pieken! (Opeten lijkt me ook geen goed idee).


En zo zien ze er verpakt uit!



Time to get your Triassic groove on! Een zeepje (ongeveer 80 gram – een cupcake groot) kost 4 euro en kun je via mail bestellen. Afhalen kan op afspraak in Gent-centrum, of kan per post opgestuurd worden (6,5 euro verzendingskosten extra – het is dus interessanter om meer ineens te bestellen :) ).

Via de Absoluut-facebookpagina en de 'Zine-o-Saurus'-facebookpagina zal de uitgave van het nieuwe nummer bekend gemaakt worden. Liken die handel!

Raaaawr en tot een volgende post!
x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten